بد شانس‌ها سرطان می گیرند

این جمله که بدشانس‌ها سرطان می‌گیرند شاید به نظر غیر علمی ‌برسد اما دانشمندان در آمریکا نظر دیگری دارند. نظر برخی از دانشمندان در مورد سرطان یافته‌های دانشمندان را به چالش می‌کشد. مثلا اگر بگویند نقش شانس در ابتلا به سرطان بیشتر از سیگار است کسی باور نمی‌کند اما اگر این گفته را یک تیم تحقیقاتی عنوان کند باید با دقت بیشتری به این جمله فکر کرد. بیشتر سرطان‌ها نتیجه بداقبالی است. این حاصل تحقیق گروهی از دانشمندان در آمریکاست. آنها می‌گویند دوسوم سرطان‌ها قابل پیشگیری نیست. در عین حال، آنها می‌گویند شیوه بد زندگی می‌تواند عامل موثری در ابتلا به سرطان باشد. نتايج يک پژوهش تازه نشان می‌دهد که اکثر موارد ابتلا به سرطان تنها ناشی از «بدشانسی» افراد است، نه حتی سبک زندگی، مشکلات ژنتيکی يا رژيم غذايی. مجله علمی ‌معتبر «ساينس» در آخرين شماره خود نتيجه تحقیقات يک تيم پژوهشی در دانشگاه جانز‌هاپکينز آمريکا را منتشر کرده که نشان می‌دهد علت اصلی بروز سرطان در انسان‌ بيشتر «جهش تصادفی در دی‌ان‌ای» هنگام فرايند تقسيم سلول‌های بدن است.

 اين پژوهش بازتابی گسترده در رسانه‌های جهان داشته است. اين پژوهش می‌گويد که اين اشتباه در تقسیم سلول‌ها یا جهش تصادفی عامل بروز دوسوم سرطان‌هاست، در حالي که يک‌سوم باقی‌مانده، ناشی از عوامل محيطی يا ژن‌های ارثی معيوب است. با وجود اين، پژوهشگرانی که اين پژوهش را انجام دادند، هشدار داده‌اند که سبک زندگی نامناسب و رفتارهایی چون سیگار کشیدن نيز می‌تواند به عامل بدشانسی اضافه شود. جابه‌جايی اشتباهی عناصر تشکیل‌دهنده دی‌ان‌ای انسان با يکديگر در هنگام شبيه‌سازی سلولی، به گفته پژوهشگران، ناشی از بداقبالی یا «بدشانسی» است که برای فرد رخ می‌دهد و اين بدشانسی عامل بروز ۲۲ نوع سرطان از ۳۱ نوعی است که در اين پژوهش بررسی شده‌اند. نتايج اين پژوهش حاکی از آن است که خطر ابتلا به انواع سرطان در اندام‌هايی از بدن انسان که ميزان تقسيم سلول‌های پايه در آنها بيشتر است، بالاتر است. از جمله به ميزان تقسيم سلول‌های پايه در روده بزرگ انسان اشاره شده که چهار برابر ميزان تقسيم سلول‌های پايه در روده کوچک است و ابتلا به سرطان روده بزرگ در انسان هم بيشتر از ابتلا به سرطان روده کوچک است. پژوهشگران در عين حال گفته‌اند که ميزان تقسيم سلول‌های پايه در روده کوچک موش‌ها بيشتر از روده بزرگ اين حيوانات است و ميزان ابتلای آنها به سرطان روده کوچک نيز بيشتر از سرطان روده بزرگ است. روزنامه بريتانيايی گاردين نيز نوشته که با نتايج اين پژوهش مشخص شده که چرا برخی افراد که زياد سيگار می‌کشند يا سبک زندگی نامناسبی دارند، بيشتر عمر می‌کنند و به سرطان هم دچار نمی‌شوند؛ اين افراد تنها «خوش‌شانس‌تر» از ديگران هستند و هنگام تقسيم سلولی، در دی‌ان‌ای آنها اشتباهی رخ نمی‌دهد.

آیا اروپایی‌ها بدشانس ترند

در اروپا درصد افرادی که به سرطان مبتلا می‌شوند بسیار بیشتر از مناطق دیگر است. پیش از این تحقیق مصرف الکل و سیگار، ژنتیک و نژاد و بالاخره زندگی در جوامع صنعتی را عامل این افزایش می‌دانستند اما با انجام این تحقیق باید بگوییم اروپایی‌ها مخصوصا اروپای شرقی‌ها بدشانس‌ترند. 

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
دیدگاه :
 
دیدگاه کاربران :
تاکنون هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است !
مطالب دیگر این شماره
:: صعود پدیده تکواندو ایران به صدر بهترین‌های جهان
:: خوانندگی تب مشترک میان ثروتمندان و فقرا
:: بد شانس‌ها سرطان می گیرند
:: آن زمان بورسیه را فقط به درسخوان‌ها می‌دادند
 
22 visitors online
شما در اینجا قرار دارید :
شماره : شماره 543
تاریخ : چهاردهم دی نود و سه
سال : 1393
پر بازدید ها
با اضافه شدن ۸۵کاروان جدید؛ ثبت‌نام کاروان‌های عمره در تهران آغاز شد
همه ی ما 3 اکتاو صدا داریم
امان از درد شست پا!!
آواز و آگاهی
با صدای یوگی، گلویت را آزاد کن
پردرآمدترین شغل‌های ایران را بشناسید
تماس با ما
درباره ما
نگاهي به فيلم يك روش خطرناك؛ انساني بس بسيار انساني
اخبار
پیوند ها
ایران طراح
تابناک
فارس نیوز
خبر آنلاین
قانون
صفحه اصلی   |   درباره ما   |   اشتراک   |    اخبار   |   جستجو   |   تماس با ما
Error
طراحی سایت و میزبانی وب : ایران طراح