تشریح برنامه‌های هلال احمر در سال ۹۴ 
توافق دارویی وزارت بهداشت و هلال احمر

رئیس جمعیت هلال احمر، به تشریح مهمترین برنامه‌های این جمعیت در سال ۹۴ پرداخت و گفت: وزارت بهداشت می‌خواهد که مجوز واردات داروهای کمیاب، تنها در اختیار هلال احمر باشد. دکتر سید امیرمحسن ضیائی در گفت‌وگو با مهر، اظهارداشت: آنچه باعث شده تا مردم به جمعیت هلال احمر بیشتر توجه نشان دهند، موضوع امداد و نجات و خدماتی است که جمعیت هلال احمر ارائه می‌دهد.

توسعه و تجهیز پایگاه‌های امداد و نجات

وی با اشاره به حادثه خیز بودن کشورمان، گفت: از اول برنامه این بوده است که خدمات امدادی در زمان وقوع حوادث را تقویت کنیم و بتوانیم، بیشتر از آنچه که مردم انتظار دارند، خدمات ارائه بدهیم. از همین رو، توسعه و گسترش پایگاه‌های امداد و نجات در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار دارد. ضیائی همچنین به موضوع تکمیل پرسنل پایگاه‌های امداد و نجات و تجهیز این پایگاه‌ها اشاره کرد و افزود: همین‌طور با اورژانس وزارت بهداشت که در خیلی از جاها ماموریت مشترک داریم، برای انجام کارهای مشترک، به تعامل و همکاری بیشتری دست پیدا کنیم. رئیس جمعیت هلال احمر، تاکید کرد: ماموریت مهم این جمعیت در سال جدید، تقویت حوزه امداد و نجات است.

ماجرای ماموریت‌های اورژانس

ضیائی در ارتباط با اظهارات رئیس اورژانس کشور مبنی بر اینکه هلال احمر نمی‌تواند در موضصوع ماموریت اورژانس ورود کند، گفت: اولا که سیاست‌های وزارت بهداشت را وزیر بهداشت تعیین می‌کند و سایر مدیران این وزارتخانه مجری برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت بهداشت هستند. وی ادامه داد: وزیر بهداشت تمایل دارند که این اتفاق بیافتد و صحبت‌های بنده در هماهنگی کامل با اظهارات وزیر است و ایشان دستور داده‌اند که این اتفاق بیافتد و جمعیت هلال احمر در کنار وزارت بهداشت، در ماموریت اورژانس همکاری داشته باشد. ضیائی با تاکید بر اینکه ما می‌خواهیم برای مردم کار انجام بدهیم، تصریح کرد: بنابراین، خط کشی‌های سازمانی در این بین چندان اهمیت ندارد و آنچه مهم است، مردم هستند. و ما هر آنچه بتوانیم در این زمینه کار بکنیم، تلاش خواهیم کرد و انشالله به نتیجه هم خواهد رسید. رئیس جمعیت هلال احمر با اعلام اینکه مقدمات واگذاری ماموریت اورژانس از وزارت بهداشت به هلال احمر انجام شده است، افزود: انشالله در سال جاری به نتیجه مشترک خواهیم رسید.

خرید بالگردهای امدادی

ضیائی در ارتباط با خرید بالگردهای امدادی نیز، توضیح داد: خرید بالگرد کار ساده‌ای نیست و نمی‌شود رفت بازار و بالگرد خرید. اولا، محدویت‌هایی برای خرید و انتقال پول و اعتبارات داریم. ولی در حال رایزنی از کانال‌های مختلف هستیم که بتوانیم مذاکراتی با کشورهای غربی برای خرید این بالگردها داشته باشیم. وی با اعلام اینکه برنامه جمعیت هلال احمر در سال ۹۴ این است که هر استان حداقل یک بالگرد امدادی داشته باشد، ادامه داد: در حال حاضر در ۱۷استان بالگرد داریم و ۱۴استان نیازمند بالگرد امدادی است. در حالی که برخی استان‌های کشور پهناور هستند و نیاز دارند که دو بالگرد داشته باشند. به گفته ضیائی، ماموریت دیگر هلال احمر در سال جاری موضوع آمبولانس هوایی است. وی در همین ارتباط افزود: وزارت بهداشت مایل است که اگر هلال احمر این ماموریت را بر عهده می‌گیرد، به صورت کامل انجام دهد. در این صورت، نیاز جمعیت هلال احمر به بالگرد، بیشتر از این تعدادی است که عنوان کرده‌ایم. ضیائی با اعلام اینکه برای تامین ۲۸ بالگرد به صورت یکجا مذاکراتی داشته است، تاکید کرد: همچنین ۳ بالگرد را از شرکت پنها تحویل می‌گیریم که تا ۱۵اردیبهشت انجام می‌شود. رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به سایر اولویت‌های هلال احمر در سال جاری اشاره کرد و افزود: توسعه فعالیت‌های جوانان و آشنایی آنها با ماموریت‌های هلال احمر، از جمله ماموریت‌های هلال احمر در سال ۹۴ خواهد بود. ضیائی از تخصصی تر شدن آموزشی‌های داوطلبان خبر داد و گفت: در این شرایط، شرط ماندگاری داوطلبان نیز بیشتر خواهد شد.

واگذاری خدمات توانبخشی به هلال احمر

وی همچنین در ارتباط با واگذاری خدمات توانبخشی از سوی وزارت بهداشت به جمعیت هلال احمر، اظهارداشت: با توجه به توانایی هلال احمر بالاست و اینکه جزو ماموریت‌های هلال احمر است، وزارت بهداشت آماده است خدمات کامل توانبخشی را در اختیار هلال احمر بگذارد. من فکر می‌کنم که باید برای هر استان حداقل یک مجتمع کامل خدمات توانیخشی داشته باشیم به شرطی که تعرفه‌های آنها قابل قبول باشد که بتوانند حداقل خودشان را اداره کنند. چون از نظر اعتبارات در تنگنا هستیم و نمی‌توانیم خیلی برای این قبیل مراکز هزینه زیادی بکنیم. رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: در همین ارتباط مطالعات آغاز شده و تعدادی از صاحب نظران را فراخوانده‌ایم که یک الگوی تیپ برای مجتمع‌های کامل توانبخشی در هر استان ارائه بدهیم و سپس این مراکز را در سایر شهرستان‌ها توسعه بدهیم.

توافق دارویی با وزارت بهداشت

ضیائی به موضوع همکاری هلال احمر با وزارت بهداشت در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مثل گذشته در تامین داروهای مورد نیاز بیماران کشور، به وزارت بهداشت کمک می‌کنیم و این وزارتخانه مایل است داروهای تک نسخه ای و داروهایی که در فارماکوپه دارویی نیست و مورد نیاز کشور است، منحصرا از طریق هلال احمر وارد، نگهداری و توزیع بشود. این کار هم در سال ۹۴ اتفاق خواهد افتاد و وزارت بهداشت می‌خواهد این مجوز فقط در اختیار هلال احمر باشد. زیرا، با توجه به آمادگی و توانایی هلال احمر در تامین، نگهداری و توزیع این قبیل داروها، و شبکه دارویی که وزارت بهداشت به آن اعتماد دارد، این کار در سال جدید از طریق مجموعه هلال احمر  انجام خواهد شد.

اداره بیمارستان‌های جدید

رئیس جمعیت هلال احمر به موضوع طرح تحول سلامت و همکاری با وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: این طرح جنبه‌های مختلفی دارد که یکی از موارد آن، بحث بهبود در دسترس بودن دارو و تجهیزات پزشکی است که هلال احمر در این بخش نقش آفرینی می‌کند. همچنین در تکمیل زنجیره درمان، موضوع توانبخشی است که هلال احمر در این بخش نیز با وزارت بهداشت همکاری می‌کند. بخش دیگری که می‌بایست به آن اشاره کنم، موضوع درمان غیردولتی در مراکز درمانی است که دولت به آنها کمک می‌کند. در همین ارتباط، اداره بیمارستان‌های جدیدی که وزارت بهداشت می‌خواهد افتتاح کند و نمی‌خواهد تصدی گری داشته باشد، به هلال احمر سپرده شود. که البته جمعیت هلال احمر سابقه زیادی در این زمینه دارد و این موضوع یکی دیگر از سرفصل‌های همکاری با وزارت بهداشت است. البته برای اجرایی شدن این توافق‌ها و همکاری‌ها، باید کارگروه‌هایی تشکیل شود و بر روی آنها کار شود.

باز مهندسی مراکز سلامت خارج از کشور

ضیائی در ارتباط با مراکز ارائه خدمات سلامت در خارج از کشور، بر ضرورت باز مهندسی این قبیل مراکز تاکید کرد و گفت: مراکز سلامت خارج از کشور، سال‌هاست که خدمات ارائه می‌دهند و استانداردهای کشورهای مقصد تغییر کرده و ممکن است مراکز ما این قبیل استانداردها را نداشته باشند و یا به سختی داشته باشند. بنابراین، لازم است که بازنگری درباره خدماتی که این مراکز ارائه می‌دهند، انجام شود. وی ادامه داد: ما باید نقش مراکز سلامت خارج از کشور هلال احمر در بعضی از کشورها تغییر کند و بدانیم که از این مراکز چه می‌خواهیم. یعنی از یک مرکز درمانی ساده به یک پایگاه جمعیت هلال احمر تبیدل شوند و بدانیم آن کشورها چه نیازی دارند که متناسب با نیاز آن کشورها، خدمات ارائه بدهیم. و یا اینکه ممکن است لازم شود که پایگاه‌های خودمان را از یک نقطه‌ای به جای دیگری منتقل بکنیم. بنابراین، لازم است روی این موضوع کار کنیم و باز مهندسی لازم بر روی مراکز سلامت خارج از کشور انجام شود.

 

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
دیدگاه :
 
دیدگاه کاربران :
تاکنون هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است !
مطالب دیگر این شماره
:: همه ی ما 3 اکتاو صدا داریم
:: آواز و آگاهی
:: با صدای یوگی، گلویت را آزاد کن
:: تماس با ما
:: درباره ما
:: اخبار
:: اسرار ویبره (۴)
:: فالستو صدای سر نیست
:: خیال‌بافی‌های عاشقانه
:: سخن مدیرمسئول
 
12 visitors online
شما در اینجا قرار دارید :
شماره :
تاریخ :
سال :
پر بازدید ها
با اضافه شدن ۸۵کاروان جدید؛ ثبت‌نام کاروان‌های عمره در تهران آغاز شد
همه ی ما 3 اکتاو صدا داریم
امان از درد شست پا!!
آواز و آگاهی
با صدای یوگی، گلویت را آزاد کن
پردرآمدترین شغل‌های ایران را بشناسید
تماس با ما
درباره ما
نگاهي به فيلم يك روش خطرناك؛ انساني بس بسيار انساني
اخبار
پیوند ها
ایران طراح
تابناک
فارس نیوز
خبر آنلاین
قانون
صفحه اصلی   |   درباره ما   |   اشتراک   |    اخبار   |   جستجو   |   تماس با ما
Error
طراحی سایت و میزبانی وب : ایران طراح